pablo325.jpg

Pablo

C-Print, 2014
24 x 16 cm
April 2014
pablogyz325.jpg

Kunst4Kids

groupshow
Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam
April 27th - May 4th 2014
Het werk Pablo heeft een oplage van 40 stuks en was te koop tijdens de Kunst4Kids tentoonstelling in Museum Boijmans van Beuningen.

Tegen de jonge kunstaankopers zegt Gyz La Rivière zelf over het werk:

‘Het is een fotowerk vol met humor. Je ziet Mickey Mouse als een klassieke kunstenaar met in zijn linkerhand een schilderspalet en in zijn rechterhand een kwast. Ook heeft Mickey een baret op zijn hoofd. Mickey is een Smurf roodoranje aan het verven. Beiden hebben ze het blijkbaar naar hun zin. Je kent vast wel de kunstenaar Pablo Picasso. Het werk van Picasso is enorm geïnspireerd op Afrikaanse kunst. Als je dat nog niet wist, dan kijk je voortaan heel anders naar het werk van Picasso. Door wat is Mickey geïnspireerd denk je? Of doet Mickey gewoon Pablo Picasso na? Of is het een droom?

Zoals in het stripalbum De Ruimtesmurf waarin een Smurf een raket bouwt omdat hij naar de ruimte wil. Maar het mislukt en de Smurf is teleurgesteld. Grote Smurf wil de droom van de teleurgestelde Smurf laten uitkomen en besluit hem te doen geloven dat hij op een andere planeet is. Daarom laten de Smurfen de Ruimtesmurf een slaapdrankje drinken. Ze nemen hem mee naar de oude vulkaan waar de Grote Smurf hen omtovert tot Swoofs; een soort roodoranje Smurfen met zwarte haren en witte lippen, zoals de smurf op de foto. Ze praten geen Smurfs maar Swoofs. De niet omgetoverde Ruimtesmurf zou er graag willen blijven, maar ja, dat kan natuurlijk niet.’
phonepablo325.jpg