voorkant325.jpg

Yellow Pages

soloshow
gallery MOOSE, Rotterdam
March 13th - April 25th 2009
yellowpages03325.jpg
Van 13 maart t/m 25 april exposeert Gyz La Rivière bij MOOSE. Het is zijn tweede solo show sinds hij in 2000 de HuMobisten mede oprichtte. Onder de titel Yellow Pages laat La Rivière een serie van 28 zeefdrukken zien, waarbij de kleur geel centraal staat, gekoppeld aan de diverse filosofische discussies over het denken waar de ismes welig woelen.

Het lijkt erop dat er meer -ismes zijn dan filosofen.
-Isme is een veel gebruikte aanduiding voor concepten, systemen, leefwijzen, georganiseerde activiteiten, ideologieën, artistieke stromingen en andersoortige fenomenen. Zo heb je in de tentoonstelling ismes zoals Dinosaurism, Partnerism, Urbanism, Renaissancism, Oceanographism, Monarchism, Mathematism, Cosmism, Transportism, Clonism en vele anderen.
achter325.jpg
yellowpages01325.jpg
De kleur geel is een primaire kleur, maar geel is bijvoorbeeld ook de officiële kleur van Vaticaanstad. Hoewel de kleur geel centraal staat, komt zwart – wat eerder gezien moet worden als het ontbreken van licht – ook in alle zeefdrukken voor die La Rivière speciaal voor deze tentoonstelling heeft gemaakt. De combinatie geel met zwart staat in de natuur voor gevaar. Deze combinatie zie je bijvoorbeeld bij de bij en de wesp. Ook sommige gifslangen bezitten deze kleurcombinatie.

In de 28 zeefdrukken – wat tevens een perfect getal is en het aantal dagen waarin de maan om de aarde draait – laat La Rivière vol met ironie en rebussen zijn eigen filosofie zien; zijn wereldbeeld.
sustain325.jpg
‘Yellow Yellow, dirty fellow!’
yellowpages02325.jpg
babies32501.jpg
babies32502.jpg
moose325.jpg
photos: Hatice Coskun