w32504.jpg

Kremlin

video-works
client: Young Urbans / Contain.r
March/April 2008
w32501.jpg
KREMLIN; een reizende talkshow, waarbij van één uitzonderlijke gast het cultureel DNA ontrafelt wordt. Dit keer was het multidisciplinair kunstenaar Martin C. de Waal die aan tafel schuift tijdens de tweede editie in Amsterdam.

De Waal stelt zijn culturele ziel beschikbaar voor nader onderzoek. Want wie is hij eigenlijk? Zijn werk lijkt een zoektocht naar identiteit en een continue confrontatie met de media over het misbuik van identiteit als gemeentegoed. Hij werd misschien wel het bekendst met werk waarbij hij zijn eigen lichaam als middel gebruikt voor het toepassen van plastische chirurgie en computerbewerking.

Veel van zijn werk is terug te leiden naar de slagzin ‘what you see is never what you get’ - ofwel, geloof je eigen ogen niet - en begeeft zich op het kruisvlak van design, mode en beeldende kunst. Genoeg omhanden voor een interessante en vermakelijke avond, toch?

Bij KREMLIN staan muziek, film en literatuur centraal. Het wil alles te weten komen en struint door Martins boekenkast, platencollectie, favoriete foto’s, video’s en heeft hem gevraagd zijn favoriete opkomende artiest met ons te delen. Host van de avond is Jeroen Rozendaal.

Ikzelf (Gyz La Rivière) heb o.a. de introductiefilm gemaakt.
w32502.jpg
w32505.jpg
w32503.jpg