Guests:

Carla van der Marel
(Bezoekers Arena Front)
Elseline Hokke
(We Own Rotterdam)
Jetti Steffers
(Maatschappij voor Volksgeluk)
Daniel van den Broeke
(Bond voor Wilde Dansers)
Jan Zoet
(Directeur R’damse Schouwburg)
Hajo Doorn
(Chef de mission van WORM)

Live:

Me Like You
Press?
Download Press Picture
March 2011
www.weownrotterdam.nl
magazijn325.jpg

Magazijn van de Passie

(Magazijn van het Geluk #27)

donderdag 24 maart 2011
18:00 ~ 20:00
Rotterdamse Schouwburg

gratis entree (wees op tijd a.u.b.)
met eten (Schouw Burger): €11,90
Gyz La Rivière is deze avond gastcurator tijdens het Ro Festival.

In de tragiek van het verlies van de oude stad, de oude media en de oude politiek zit ’m de sluwe vos van vooruitgang. De cultuur van continu naar voren willen gaan, naar de toekomst, is in de afgelopen zeventig jaar werkelijk in alles doorgevoerd in Rotterdam. Dat maakt mensen op den duur krank en dan krijg je op een gegeven moment heel duur de wind van voren. In het begin van een nieuwe eeuw moet dan ook altijd het oude zeer van de vorige eeuw besproken, herbeleefd en bediscussieerd worden. Godzijdank zijn we nu in de jaren tien beland van de eenentwintigste eeuw. En weet ik, dat wie als stad na een Culturele Hoofdstad-kroning, eerst heel diep zinkt, uiteindelijk weer een heel grote en cultureel rijke toekomst tegemoet zal gaan.

Nu subsidies niet langer een vanzelfsprekendheid zijn en kunst en cultuur steeds vaker haar betekenis moeten verdedigen is er tegelijkertijd een beweging te ontwaren die zich niks lijkt aan te trekken van deze ontwikkeling. Enthousiasme, samenwerking, de blik in het nu. Een nieuw soort activisme dat zich niet op de barricades afspeelt, maar zich uit in ondernemingsdrang en een ongebreidelde wil om iets te maken vanuit de bestaande situatie. Tijdens het Ro Festival, op donderdag 24 maart, zullen verschillende gasten aan de tand gevoeld worden over de vooravond van Rotterdam.

Presentatie van de talkshow is in handen van Jack Wouterse en Liet Lenshoek.

Ter gelegenheid van deze avond zal ook nog het aanjaag essay Treurniet (door Gyz La Rivière geschreven op uitnodiging van TENT) ten doop worden gehouden.
Na afloop van Magazijn van de Passie kun je doorrollen in onschuld, aangezien de voorstelling Onschuld van het Ro Theater om 20:15 begint.

Bepaal zelf de toegangsprijs, maar reserveer wel vooraf (als je ook naar de voorstelling wilt). www.rotheater.nl/reserveren